Scooter verzekeren

Scooter verzekeren? Laat de fiets maar in de schuur staan! Eindelijk is het gedaan met die eeuwige tegenwind en doorweekt aankomen op school. Met je nieuwe scooter ligt de wereld aan je voeten. Maar dat waardevolle en handige vervoersmiddel wil je natuurlijk wel goed verzekeren.

En het liefst voor een lage prijs. Met een scooterverzekering ben je snel, simpel en goed gedekt. Of het nu om een WA-verzekering of een complete dekking gaat.

Welke dekking is de beste keuze voor uw scooter?

De dekkingen lopen sterk uiteen, maar dat geldt ook voor de premie. Voor WA + diefstal, brand en aanrijding betaalt u meer dan voor een WA verzekering. De dekkingen in de verschillende verzekeringsvormen verschillen natuurlijk ook erg. De WA scooterverzekering keert alleen uit bij het veroorzaken van schade aan een ander.

Schade aan uw eigen scooter krijgt u in deze verzekering niet uitgekeerd. Bij diefstal of schade als gevolg van een ongeval draait u zelf voor de kosten op. De hoogte van de dagwaarde kan een belangrijke rol spelen bij uw keuze voor een dekking, evenals de premie die de verzekeraars vragen voor de dekkingen.

Wat kost een scooterverzekering?

De kosten van de scooterverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals je leeftijd, je woonplaats, je scooter en het aantal schadevrije jaren dat je misschien al hebt opgebouwd. Daarnaast is de hoogte van de premie afhankelijk van de dekking.

Je kan kiezen uit drie varianten (WA, WA+ en All risk) van de scooterverzekering. Bereken je premie en je weet direct hoeveel je betaalt voor de scooterverzekering.