Wat maakt een pan een goede pan?

Een goede pannenset is onmisbaar in iedere keuken. Maar de ene pan is de andere niet. Het verschil tussen pannen is groot. Zo ook de prijs. Dit prijsverschil wordt onder andere veroorzaakt door de keuze van het materiaal.

Daarnaast verschilt per merk de constructie, warmtegeleiding en kwaliteit. Kromtrekken en verslechtering van de warmtegeleiding zijn twee belangrijke eigenschappen die een pan waardeloos maken.

Bij het aanschaffen van een pan moet je letten op het gebruikte materiaal. Het materiaal waar de pan van is gemaakt bepaalt hoe je ermee moet koken. Maar ook hoe je de pan moet schoonmaken en onderhouden. De meest voorkomende materialen zijn gietijzer, aluminium en roestvrijstaal. Inferieure pannen zijn gemaakt van een rechte plaat metaal die gebogen is.

Op gebogen metaal staat altijd een zekere mate van spanning. Door snelle temperatuursveranderingen of wisseling van warmtebron kan de pan kromtrekken. En dat is zonde want dan kan je de pan weggooien. Zeker wanneer je elektrisch kookt. Daarnaast kan metaal gaan roesten, heb je sneller kans op vlekken en kan je de pannen niet reinigen in de vaatwasser.

Pannen kopen doe je natuurlijk bij Solar-Fabriekswinkel.nl!