SEO marketing bureau

Waarom zou je een SEO marketing bureau inhuren? We merken weleens dat het begrip online marketing bureau of SEO marketing bureau en met name de meerwaarde van het inhuren van een bureau niet voor iedereen duidelijk is. Online marketing wordt vaak gezien als iets ontastbaars. Niet zo gek, want online marketing is een verzameling van allerlei soorten marketingstrategie├źn en marketingkanalen voor producten en diensten via internet.

Laten we beginnen met het verschil tussen online marketing en offline marketing (ook wel traditionele marketing). Onder offline marketing verstaan we traditionele kanalen als advertenties in tijdschriften, reclames op billboards, radioreclame, tv et cetera.

Onder online marketing verstaan we alle marketing die via het internet wordt ingezet. Denk aan social media, nieuwsbrieven, display advertenties enzovoort. Het grote voordeel van online marketing ten opzichte van traditionele marketing is de meetbaarheid van online marketing.

Wanneer je bijvoorbeeld adverteert op een billboard langs de snelweg en tegelijkertijd in een tijdschrift en je ziet de verkoop van je product toenemen kun je concluderen dat dit toe te schrijven is aan je campagne.

Maar weet je dit zeker? En welk deel is te danken aan de advertentie in het tijdschrift? En welke aan het billboard? Lastig te zeggen. Met online marketing daarentegen kun je al je inspanningen meten. Je kunt precies zien uit welk kanaal en uit welke online marketingcampagne welke resultaten gekomen zijn. Tastbaarder dan dat wordt het niet toch?